Evaluatie kerstmarkt

18 Maart 2023

Evaluatie kerstmarkt

Een unieke kerstbeleving voor Zottegem  

Nog meer (kerst)sfeer gevraagd! - persbericht

Een jaar is niks zegt men, en dat is inderdaad zo.

De decembermaand ligt nog maar net achter ons en de lente lonkt.

De Zottegemse groenen blikken nog even terug op de eindejaarperiode en stelden op de gemeenteraad van februari enkele vragen in verband met de evaluatie van de kerstmarkt.

“Het valt niet te ontkennen dat de kerstmarkt voor enige polemiek zorgde op sociale media en in de Zottegemse wandelgangen,” zegt Heidi Schuddinck, Groen gemeenteraadslid.

Volgens de ene is er sprake van een overdekt kerstdorp in ware wintersfeer, volgens anderen is het een zuipmarkt overtrokken door een spuuglelijke tent met toiletten aan de ingang.

De Zottegemse horeca en tal van verenigingen trachten er het beste van te maken, echter die laatsten geven er meer en meer de brui aan.

Een dampende braadworst, een hartverwarmende jenever, het hoort er bij, maar het mag niet het enige zijn.

De schepen gaf toe dat de ‘balans’ wat zoek is. Op 6 maart komt er een evaluatievergadering met de permanente standhouders. Ook de verenigingen zullen bevraagd worden. Naar volgend jaar toe wil de schepen een breder publiek aantrekken.

De Groenen willen, hoe kan het ook anders, een duurzame kerstboom, een sprookjesachtige sfeerverlichting, betrokkenheid van alle handelaars en verenigingen die dat willen.

Een echt winters festival met tal van activiteiten voor groot en klein, kraampjes met originele geschenkjes – zoals in de bibliotheek werd georganiseerd - geconcentreerd rond 25 december.

Op die manier gaan we richting authentieke winterse sfeer, met een snuifje nostalgie en een unieke gezelligheid.

Zoveel Zottegem kan niet zonder een unieke kerstbeleving.