Groen is zoveel meer dan groen. Groen, dat is je goed voelen in je vel, goed kunnen doen voor de planeet en goed zijn voor elkaar. Die drie zijn onlosmakelijk verbonden voor ons. Het zijn dan ook meteen de speerpunten in ons nieuwe, kleurrijke verhaal.


Goed in je vel

Hé, het is oké om niet altijd oké te zijn. Zoiets toegeven kan erg moeilijk zijn. Toch geldt het voor iedereen: je bent niet altijd in topvorm. Groen wil dat je alle kansen krijgt om je goed te voelen in je buurt. We zorgen voor groene buurten waar plaats is voor rust en ontmoeting. Gezondheidszorg staat dicht bij jou en mensen die zorgen krijgen alle steun die ze nodig hebben. We gaan voor betrouwbare en warme kinderopvang en leefbare woonzorgcentra in de buurt die geen stukken van mensen kosten.

Je goed voelen in je buurt: dát wordt de maatstaf van geluk.


Goed voor de planeet

Met Groen willen we van de ecologische keuze de makkelijkste en goedkoopste keuze maken.  We maken straten veilig, zodat je zonder zorgen kan kiezen voor de fiets of de bus om naar school, naar het werk of naar de bakker te gaan. We zorgen voor groene en gezonde buurten: meer bomen, bloemen en bankjes en minder zwerfvuil en uitlaatgassen. Het eten op je bord kan je kopen in een buurtwinkel met lokale producten.

Een groene buurt op een gezonde planeet, daar wordt iedereen beter van.


Goed voor elkaar

De wereld zit niet eerlijk in elkaar. Heb jij soms ook dat gevoel? De kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter en zij die het minst verantwoordelijk zijn voor de klimaatcrisis dragen er de grootste gevolgen van. Met Groen willen we eerlijke kansen voor iedereen. We zorgen voor goed onderwijs voor elk kind, zonder drempels. Niemand zit met honger in de klas dankzij gratis maaltijden op school. En wanneer je gaat werken, rekent niemand je af op de naam op je cv of de kleren die je draagt. Je krijgt een gelijk loon voor gelijk werk. Een betaalbare, warme thuis is een basisrecht en wie het moeilijk krijgt, kan rekenen op financiële steun. Zo heeft iedereen de kans om open te bloeien.

Een buurt waarin iedereen welkom is en gelijke kansen krijgt, dat voelt goed.